Konya Diş Teli

 

Konya Diş Teli

 Sağlıklı bir gülüş için konya diş teli tedavisiyle uyumlu olmayan, çarpık ve eğri olan dişlerin bağlantılarını tespit edebilen ve bu diş sorununu gidermeye çalışarak, tedavisini yapabilen bir diş hekimliği bölümünün uzmanlık dalı olarak bilinir. Bu bölümde uzmanlaşmış sağlıkçılara ise ortodontist adı verilmektedir.

 

 Diş Teli Tedavisi Nasıldır?

 Başlıktan da anlaşıldığı gibi konya diş muayenesi dişlerin birbiri ile olan çarpıklığını tedavi edebilmenin dışında, çene kasları ve eklemleri ile ilgili sorunların da giderilmesine katkı sağlamış olur.

 Diş teli tedavisi gerekebilen, diş çapraşıklıkları çocukluk zamanlarında süt dişlerinin yerini asıl olması gereken dişlerin alması ile başlamış olan bir zaman dilimidir. Bu zaman dilimi çocukta gelişmiş alışkanlık ve genetik faktörler olarak çocuğa geçen kişisel özellikler bireylerin dişlerinde çarpıklıkların oluşabilmesine olanak tanımış olmaktadır. Bu zaman diliminde kesinlikle kontrol altına alınmış olması ve alınması şart olan bir süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde çocuğun ailesi fark edebilir veya takip edip bir uzmana başvurabilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güzellik Sırları Bu Sitede Yer Alıyor

Son Dakika Haberleri İçin Güncel Platform

Hayattan ve Hatay'dan Haberiniz Olsun