Üstün Koruyucu Özelliklere Sahip Maske Çeşitleri

 

Üstün Koruyucu Özelliklere Sahip Maske Çeşitleri

Toz, duman, virüs, bakteri gibi korunulması gereken mikroorganizmalar barındıran ortamlarda bulunan kişilerin ya da sağlık açısından risk altında olanların kullandığı maskeler çeşitli sınıflara ayrılır. Son yıllarda covid-19 salgını nedeniyle herkesin hayatında yer edinen maskelerin sınıflandırması en çok koruma derecesine göre yapılır. Perakende ve toptan maske satışı yapan Sabomar firması farklı özelliklere sahip maskelerin tanıtımını yaparak piyasaya sürer.

Birçok markanın ürünlerine firma üzerinden ulaşılabileceği gibi baskılı ve desenli maske modelleri, n95 ve cerrahi maske çeşitleri de Sabomar'dan temin edilebilir.

N95 Maskeler

N95 maskelerin koruyuculuğu cerrahi maskelere kıyasla daha fazladır. Bu tip maskeler kişinin soluduğu havanın %95'ini filtreleme özelliği kazanmıştır.

Bu maskeler tıbbi maske sınıfına girer. İngilizcedeki Filtering Face Piece kelimeleri kısaltılarak isimlendirilen tıbbi maskeler şunlardır.

*FFP1,

*FFP2 (N95)

*FFP3

FFP maskeleri virüsleri ve partikülleri tutan keçeden yapılmış özel bir katmana sahiptir. Avrupa Birliği standartlarına uygun olan, cerrahi maskelere göre daha fazla koruma sağlayan bu ürünleri Almanya gibi birçok Avrupa ülkesi covid-19 salgınına karşı kullanılmasını mecburi tutar.

Üç grup FFP maskeleri arasında cavid-19'a karşı en çok kullanılanlar FFP2 yani N95 maskelerdir. Koruma özelliği oldukça iyi olan bu tip maskeler zararlı partikülleri ve virüsleri tutup hapsedecek özel katmanlarla üretilir. Virüse karşı koruma sağlar ancak virüs taşıyan hastalarla direkt temas halinde koruma sağlayamayabilir.

N95 maskeler valfli ve valfsiz olarak iki farklı çeşitte üretilir. Valfli maskelere takılan valfler maskeyi daha hacimli hale getirir. Ağız ve burun etrafında boşluk kaldığı için nefes almak kolaylaşır ve kişi daha az terler. Ancak biraz ağır olur. Valfsiz maskelerde filtrasyon sistemi kumaşa yerleştirilir ve fazla ağırlık yapmaz. Yapılan araştırmalara göre virüslere karşı en iyi korumayı valfsiz n95 maske sağlar. Avrupa ülkelerinde bu tip maskelerin kullanılması tavsiye edilir.

Cerrahi Maskeler

Medikal maske ya da ameliyathane maskesi adlarıyla da bilinen maskelerdir. Cerrahi maskeler esas olarak hastane, ameliyathane gibi tıbbi ortamlarda enfeksiyon etkenlerinin hastadan sağlık çalışanlarına ve sağlık çalışanlarından hastalara geçişini engellemek amacıyla kullanılır. Cerrahi maske takan kişinin konuşması, hapşırması, öksürmesi gibi durumlarda partiküller çok yüksek oranda maske üzerinde kalır ve başkalarına bulaşmaz.

Cerrahi maske çeşitleri tek kullanımlıktır. Uzun süre kullanıldığında etkinliğini kaybeder. uzun süren ameliyatlarda ameliyatı yapan cerrahların ve ekip arkadaşlarının kullandıkları cerrahi maskeyi iki saatte bir değiştirmesi önerilir.

Coronavirüs salgınına karşı cerrahi maskeler kullanılabilirse de sık sık değiştirilmesi ve en fazla bir kez kullanılması önerilir. Yıkanarak ya da sterilizasyon yapılarak ikinci bir kez kullanılması tavsiye edilmez. Aksi halde yeterli koruma sağlayamayabilir.

Sabomar Maskeleri

Sabomar web sitesinde cerrahi maskeler ve n95 tipi maskeler birçok çeşidiyle birlikte bulunur. Uluslararası standartlara uygun şekilde üretilen maskelerin özellikleri detaylı şekilde açıklanmıştır. Görselliği sağlayacak desenli maskeler de bulunur. Toptan ve perakende satış yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güzellik Sırları Bu Sitede Yer Alıyor

Son Dakika Haberleri İçin Güncel Platform

Hayattan ve Hatay'dan Haberiniz Olsun